lauantai 6. syyskuuta 2014

Musikaalikonsertit Tampereella ja Porissa marraskuussa!

Marraskuussa tapahtuu taas!

(Ts. seuraa häpeämätöntä mutta täydestä sydämestä tulevaa mainostusta. Kirjoittaja on järjestävän yhdistyksen jäsen.)


 
Kreivin muotokuva – näyttämömusiikin aatelia tuo konserttilavalle miehen ja musiikkia sekä kaksi hurmaavaa leidiä. Géza Egyházi on unkarin suosituimpia musikaalinäyttelijöitä ja tehnyt isoja rooleja musikaaleissa kuten Les Misérables, Cats, Chess, Romeo & Julia, A Little Night Music, Into the Woods ja Evita. Musikaalien ohella tämä samettiääninen tenoribaritoni on esittänyt liudan operettirooleja, joista suurin osa tuppaa olemaan eri arvoisia aatelismiehiä, joten lavalla on käytännössä koko aateliskalenteri yhdessä henkilössä. Vampyyrien tanssin kreivi von Krolock on vielä ihan oma lukunsa. Hurmaavat Leena Rousti ja Johanna Kalmari puolestaan ovat molemmat tuttuja Suomen Vampyyrien tanssista. Teatterikävijät saattavat muistaa upeaäänisen Leenan myös Tampereen Teatterin Evitana. Flyygelin äärellä tulinen Jukka Nykänen.

Mikä: Kreivin muotokuva – näyttämömusiikin aatelia
Ketkä: Géza Egyházi, Johanna Kalmari, Leena Rousti, Jukka Nykänen (piano)
Milloin: lauantaina 8.11.2014 klo 15.00
Missä: Vanhan kirjastotalon musiikkisali
Keskustori 4, 33100 Tampere
Liput: NetTicket

***
 

Lisäksi ilouutisia: kaikki pimenee jälleen! Eclipsis ry järjestää jo viime vuodelta tutun konseptin mukaisen musikaalikonsertin, tällä kertaa Porissa. Porin kultapojan Ville Salosen lisäksi työryhmällä on muutenkin satakuntalaistaustaa, joten on aika tehdä paluu juurille. Edellinen kaupungissa esitetty musikaali oli sitä paitsi Sound of Music, joten eurooppalaisesta musikaalista lienee Porissa suorastaan ammottava puute. Laulajat ovat Suomen huippuja alallaan – ja pianisti Jukka "Rite of Spring / Cup Song" Nykänen se vasta huippu onkin.

Lehdistötiedotteesta:
"Eurooppalaisten musikaalien harvoin kuultuja helmiä esitetään Porissa ensimmäistä kertaa Kun kaikki pimenee – eurooppalainen musikaalipurée -konsertissa. Konserttia tähdittää Seinäjoen kaupunginteatterin Vampyyrien tanssi -musikaalista tuttu viisikko Jouko Enkelnotko, Johanna Kalmari, Jyri Lahtinen, Leena Rousti ja porilaissyntyinen Ville Salonen. Keskieurooppalaista tunnelmaa iltaan tuo Budapestin Vampyyrien tanssin vampyyrikreivinä tunnettu Géza Egyházi, joka on äänestetty Unkarin suosituimmaksi musikaalinäyttelijäksi. Pianossa taituroi Jukka Nykänen.

Musikaalipuréessa kuullaan parhaita paloja musikaaleista, joita on esitetty Suomessa harvoin tai ei vielä ollenkaan. Kappaleita kuullaan muun muassa teoksista Chess, Dracula, Elisabeth, Mozart!, Oopperan kummitus ja Vampyyrien tanssi. Kansainvälisessä kattauksessa lauletaan neljällä eri kielellä. Uusista suomennoksista vastaa kääntäjä Marika Hakola."

Biisilistaa on pikkuriikkisen tuunattu ja mukana on uutta tavaraa, joten kannattaa ehdottomasti junailla tai busseilla itsensä paikan päälle. Ainakin Tampereelle menevään Onnibussiin ehtii vielä keikan jälkeen, joten Porista pääsee myös pois. (Tämä ei ollut maksettu Onnibus-mainos.)

Mikä: Kun kaikki pimenee – eurooppalainen musikaalipurée
Ketkä: Géza Egyházi, Jouko Enkelnotko, Johanna Kalmari, Jyri Lahtinen, Leena Rousti, Ville Salonen, Jukka Nykänen (piano)
Milloin: sunnuntaina 9.11.2014 klo 18.00
Missä: Mikaelsgårdenin juhlasali
Mikonkatu 20–22, 28100 Pori
Liput: Lippupalvelu

Ei kommentteja: