perjantai 24. toukokuuta 2013

Kun kaikki pimeni

Yhdistyksemme järjesti viime viikolla Kun kaikki pimenee - eurooppalainen musikaalipurée -konsertin Tampereella ja Seinäjoella. Olen yrittänyt nyt viikon verran räpeltää kasaan tekstiä koko konserttioperaatiosta. Tulokset ovat olleet laihoja, koska aivotoimintani näyttää hyytyneen viimeistään heti Ville Salosen aloittaessa Tampereen konsertin Mozart!-musikaalin kappaleella Ich bin Musik, eikä elpymistä ole näkyvissä. Kyllä, Ville, olet musiikin henkilöitymä ja saat meidän kaikkien rakkauden juuri sellaisena kuin olet.


Kaikki sujui muutenkin mainiosti. Niin lavalla kuin katsomossakin selvästi nautittiin esityksistä. Katsomossa huudettiin seisten bravoa, pyyhittiin liikutuksen kyyneliä ja tuijotettiin esityksiä kuin hypnoosissa. Kuulinpa muutaman naishenkilön (?) myös hengähtävän kaihoisasti herrojemme astuessa näkyviin.

Minun on vaikea nostaa esiin konserttien kohokohtia, koska matalampia kohtia ei oikeastaan ollut. Reaktioista päätellen Géza Egyházin samettinen Music of the Night, Leena Roustin hyytävä Rebecca, Jyri Lahtisen Stars ja Ville Salosen Empty Chairs at Empty Tables olivat kuitenkin ensimmäisen osan erityisiä hittejä. Toinen osa olikin sitten yhtä hittiä: Chess, Draculasta ihana The Mist vielä ihanamman Anne Vihelän esittämänä ja tietenkin Vampyyrien tanssi. Viimeksi mainitusta täytyy erikseen nostaa esille konsertin nimibiisi Kun kaikki pimenee, jonka esittivät Leena Rousti ja Jyri Lahtinen sekä Anne Vihelä ja Géza Egyházi. Jälkimmäinen oli opetellut laulamaan kreivi von Krolockin osan suomeksi, ja etenkin Seinäjoella se sujui niin onnistuneesti, että yleisö oli aivan myyty.

Tampereella yleisö oli aavistuksen monimuotoisempaa kuin Seinäjoella, jossa yleisö koostui etupäässä vampyyrifaneista ja tiesi paremmin etukäteen, mitä oli luvassa. Oli hauskaa nähdä, miten niin teini-ikäiset kuin vanhuksetkin liikuttuivat, nauroivat ja ajoittain suorastaan riehaantuivat esityksistä. Salakuunnellessani katsomossa en kuullut kuin ylistystä, ja kaiken nähneet teatterialan ammattilaisetkin silmin nähden innostuivat näkemästään ja kuulemastaan.

Kiitokset kaikille osallistuneille!

2 kommenttia:

Talle kirjoitti...

Aattelinkin että kas kun ei raporttia konserteista ala kuulumaan.. ;) Ittelleni tärkeimpiä vetoja oli ehdottomasti se Rebeccan laulu, mahtavaa kuulla se pitkästä aikaa. Ja kyllä, minä ja ystäväni oltiin aika lailla sulaa vahaa kun Music of the Night soi... Kiitos järjestäjille!

Laura kirjoitti...

Kiitos itsellesi! Juu, on tässä ollut jumissa yksi jos toinenkin juttu joka olisi pitänyt tehdä jo viikko sitten. :-P Leena Roustista saisi biisin perusteella yhden parhaista koskaan kuulemistani Mrs Danverseista.