sunnuntai 10. elokuuta 2014

Operetti- ja musikaalikonsertti Viikinsaaressa Tampereella

Tässä Teatterikesän lomassa täytyy mainostaa Tampereella loppuviikosta liikkuville, että uudessa Viikinsaaren kesäteatterissa esitetään torstaista lauantaihin operettigaalaa. Lavalle astuvat Anu Hälvän, Jonna Imeläisen ja Mikko Rasilan lisäksi Vampyyrien tanssista tuttu Ville "punatakkinen Pohjanmaalta" Salonen ja unkarilainen samettiäänihurmuri Géza Egyházi. Kuten blogiani seuranneet lienevät havainneet, Géza on budapestilaisen Vampyyrien tanssi -proggiksen kreivi von Krolock ja yksi suosikkinäyttelijöistäni musikaaleissa evör.


14.-16.8.2014 Viikinsaari muuttuu operetin ihmeelliseksi maailmaksi. Iki-ihanat operetti- ja musikaalisävelmät soivat Teatteri Viikinsaaressa. Tunnelmallisia suosikkisävelmiä kuullaan mm. opereteista Mustalaisruhtinatar, Iloinen leski, Luxemburgin kreivi sekä musikaaleista Sound of Music, Cats, Les Miserables ja Phantom of the Opera.
- Teatteri Viikinsaari

Musikaalien osalta mainoksen lista on aika peruskauraa, mutta toisaalta tuota peruskauraa kuulee Suomessa yllättävän vähän ja muutakin varmaan esitetään. Todella harva täällä pystyy laulamaan esimerkiksi Oopperan kummituksen biisejä uskottavasti, mutta uskoisin tuosta porukasta irtoavan kummittelua. Operettifanina odotan innolla myös sitä osuutta, koska operettiakin kuulee suomeksi ihan liian harvoin. Luvassa pitäisi olla ihastuttavia leidejä ja hurmaavia herroja pilke silmäkulmassa, joten sinne.

Herrat Ville ja Géza intoutuivat vuosi sitten duetoimaan spontaanisti operettiaarioita
Kun kaikki pimenee -konserttien lomassa. Hyvältä kuulosti.

Esitykset:
to 14.8. klo 19.00
pe 15.8. klo 19.00
la 16.8.klo 15.00

Kesäisen Viikinsaaren pitäisi kaiken päälle olla tunnelmallinen ympäristö. En ole koskaan siellä käynyt, mutta tuleepa sekin nyt ruksattua Tee Tampereella -listaltani. Teatterilippu maksaa aikuisilta 49 euroa ja sisältää edestakaisen 20 minuutin laivamatkan Pyhäjärven aalloilla. Lippuja saa varattua puhelimitse ja ostettua Laukontorin laivalippuluukulta. Hopealinja-laivafirman nettisivut ovat vähintäänkin sekavat, mutta aikataulun mukaan reittiliikennettä on torstaina klo 10-22 välillä, perjantaina klo 12-22 ja lauantaina klo 11-18. Laiva lähtee Laukontorilta tasatunnein ja Viikinsaaresta puolelta, ja lippu käy kaikille laivavuoroille sinä päivänä.

Ei kommentteja: