keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Syyskatsaus 2016

Tällä kaudella minua on hemmoteltu täysin makuuni iskevällä musikaalitarjonnalla, mutta ensi syksyn suhteen suomalainen musikaalikenttä näyttää palaavan perustasolleen. Helsingin kaupunginteatteri tuo Jyväskylästä uuden johtajansa Kari Arffmanin mukana Shrekin, jonka kohderyhmään en oikein koe kuuluvani. Näyttelijät ovat toki hyviä ja saatan uteliaisuudesta käväistä katsomassa esityksen, mutta toivottavasti kevääksi Peacockiin tulee taas jotain persoonallisempaa. Turkulaiset puolestaan puuhaavat lavalle Rock of Ages -kasarinostalgiapläjäystä, ja vaikken periaatteessa suuri jukebox-musikaalien ystävä olekaan, niin 80-luvun rock vetoaa minuun sen verran, että eksynen kyllä vierailulle Logomon katsomoon. Lahteen tulee Housut pois!, jonka vetonaula minun tapauksessani on HKT:ltä juurilleen palaava mainio Tuukka Leppänen. Seinäjoen kaupunginteatteri esittää Lainahöyhenissä-klassikkoa, joka muuten ei olisi minun juttuni, mutta mykistävä Esa Ahonen on pakko nähdä Zazan roolissa. Pakko.

Tämä kevät kannattaa siis hyödyntää nopeasti. TTT:n ihanan hellänilkeästä Desiréestä (A Little Night Music) on vielä pari esitystä jäljellä, joten hophop lippuja varaamaan! Varsinkin naiset vaikuttavat viihtyvän esityksessä. Kävin viikonloppuna katsomassa sen uudelleen ja salista kuului hervotonta naisten räkätystä, kikatusta ja naurunpyrskähdyksiä tilannekomiikalle ja Juicen suomennokselle. Jyväskylän kehuttu Jekyll&Hyde vetelee sekin viimeisiä esityksiään. Tampereen Teatterin kepeä mutta laadukas Sugar - Piukat paikat jatkaa onneksi vielä syksyn 2016 ajan. Kansallisoopperan Kummitus lienee edelleen loppuunmyyty, mutta eiköhän viime hetken peruutuspaikkoja löydy sitkeille. Minulla on muutama nillityksenaihe HKT:n Vampyyrien tanssin ohjauksen suhteen, mutta näyttelijät osaavat asiansa ja show'na se on menevä. Tuotanto on saanut aikaan oman fani-ilmiönsä, #vampyyrientanssi on Twitterissä varsin eläväinen hashtag ja moni menee katsomaan sen yhä uudelleen ja uudelleen. Esityksiä on vain huhtikuun loppuun saakka, joten kiirettä pitää.

Huhtikuussa Kapsäkki muuten esittää Jukka Nykäsen ja Eppu Nuotion musikaalin Lintukoto. Nykäsen säveltämä Houdini kuulosti raikkaalta ja hyvältä ja suomalaisuus on ajankohtainen aihe, joten uskallan suositella näkemättäkin.

Ei kommentteja: