torstai 9. toukokuuta 2013

Konsertti: Kun kaikki pimenee – eurooppalainen musikaalipurée

Kun kaikki pimenee – eurooppalainen musikaalipurée 

Tampere ma 13.5.2013 klo 19 | Cumulus Pinjan Olympia-sali | liput NetTicket.fi
Seinäjoki ke 15.5.2013 klo 19 | Hotelli Sorsanpesän Kompassi-sali | liput Tiketti.fi

"Kun kaikki pimenee – eurooppalainen musikaalipurée tarjoilee kattauksen modernin eurooppalaisen musikaalin herkkupaloja, joista osa kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa ja suomeksi. Konsertin tähtinä tuikkivat Jouko Enkelnotko, Jyri Lahtinen, Leena Rousti, Ville Salonen ja Anne Vihelä, heidän vieraanaan loistaa Unkarin produktion vampyyrikreivi Géza Egyházi ja pianossa taituroi Jukka Nykänen. Yön siivillä matkataan jälleen uusiin maailmoihin, joista kertovat kauneimmat sävelmät musikaaleista Chess, Dracula, Elisabeth, Mozart!, Les Misérables, Notre-Dame de Paris, The Phantom of the Opera, Rebecca ja tietenkin Tanz der Vampire."


Niin fanit kuin näyttelijät itsekin jäivät kaipaamaan Seinäjoen Vampyyrien tanssi -produktiota. Konsertit ovat vastaus kaipuuseen ja samalla tilaisuus yleisölle ja näyttelijöille kokea myös harvemmin Suomessa kuultua musikaalimusiikkia. Vierailevana tähtenä nähdään unkarilainen Géza Egyházi, samettiääninen vampyyrikreivi von Krolock, joka teki läpimurtonsa roolissa Budapestissa ja on sittemmin mm. äänestetty Unkarin suosituimmaksi musikaalinäyttelijäksi.

Luvassa on siis herkkuja kaikille musikaalien tai ylipäätään kauniin musiikin ystäville, kun Vampyyrien tanssin tähdet tulkitsevat tuttuja ja tuntemattomampia musikaalikappaleita kaikkialta Euroopasta. Sävellyksiä kuullaan Jim Steinmanilta, Abban Benny Anderssonilta ja Björn Ulvaeukselta, Sylvester Levaylta, Frank Wildhornilta, Andrew Lloyd Webberilta, Claude-Michel Schönbergiltä ja Riccardo Cocciantelta. Järjestäjänä toimii voittoa tavoittelematon yhdistys Eclipsis ry.

Lisätietoa:
Eclipsis.org
eclipsis (at) eclipsis (piste) org

Kirjoittaja kuuluu Eclipsis ry:hyn.

Ei kommentteja: