perjantai 15. maaliskuuta 2013

Rocky Horror Show Turun kaupunginteatteriin

Rocky Horror Show
Kaksoisensi-ilta Turun kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 25. ja 26.10.2013

Ohjaaja: Marika Vapaavuori
Suomennos: Mauri "Moog" Konttinen
Koreografia: Russell Adamson
Lavastus: Jani Uljas
Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen
Valot: Jarmo Esko
Projisoinnit: Sanna Malkavaara
Kapellimestari: Ismo Laakso

Rooleissa:
Lari Halme / Sami Saikkonen (Frank N. Furter), Reeta Vestman (Janet), Stefan Karlsson (Brad), Kirsi Tarvainen (Magenta), Riitta Salminen (Columbia), Miska Kaukonen (Riff-Raff), Jukka Aaltonen (Kertoja), Severi Saarinen (Rocky), Mika Kujala (Eddie / Tri Scott), Petri Rajala, Sonja Sorvola
Lisäksi Turun konservatorion tanssijan koulutusohjelman toisen vuosikurssin opiskelijat.

© Nana Simelius / Turun kaupunginteatteri

Tästä vuodesta uhkaa sittenkin tulla kiinnostava musikaalivuosi. RHS täyttää tänä vuonna 40 vuotta, joten oli aikakin saada uusi iso produktio suomalaiseen teatteriin. Seinäjoen kaupunginteatterin produktiosta (ensi-ilta 1995) puhutaan vieläkin, katsotaan haastaako Turku sen. :-) Myös nimilista näyttää mahtavalta, ja seassa on muutama hyvin positiivinen tuttu nimi.

RHS on mielenkiintoisen radikaali valinta päänäyttämölle, etenkin kun teatteri jatkaa samalla myös Jekyll & Hyden esityksiä. Toivottavasti katsomon siivoojat saavat kunnon bonukset, koska ainakin Facebookin mukaan yleisöosallistuminen on sallittua ja suotavaa. Minulla on positiivisia kokemuksia Turun kaupunginteatterin musikaaliohjelmistopolitiikasta, ja nykyisiä ja tulevia teoksia katsoessa ne vain vahvistuvat. Elisabethin ja Kesäyön hymyilyn väliin mahtui useampi vuosi, jolloin en nähnyt mitään syytä piipahtaa Turussa sillä puolella jokea, mutta nyt turkulaiset antavat palaa sitten täysillä.

Vähän matkan päässä Åbo svenska teater on puuhaamassa Jesus Christ Superstaria, mistä olen myös iloinen. JCS ei tarinansa puolesta yllä kiinnostuslistani kärkeen, mutta musiikki on pääosin hyvää ja onhan teos itsessäänkin melkoinen legenda.

Linkkejä:
Turun kaupunginteatterin RHS-uutinen
Produktion kotisivu

8 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Tämä on pakko nähdä, samoin JCS. Olen itsekin huikean iloinen siitä, miten kiinnostavia juttuja Turun teattereissa on suhteellisen lyhyen aikavälin aikana. Kukkaro tosin ei kiitä, mutta kyllähän sieltä aina parille teatterilipulle liikenee ;)

Laura kirjoitti...

Sanos muuta, yhtäkkiä Turussa on taas vaikka mitä. Minunkaan pankkitilini ei kiitä, etenkin kun päälle tulevat matkakulut, mutta kerranhan sitä vain eletään. ;-) Olen ihan täpinöissäni etenkin Lari Halmeesta, Mika Kujalasta, Kirsi Tarvaisesta ja Miska Kaukosesta, jonka näin hiljattain TT:n Vadelmavenepakolaisessa.

Suvi kirjoitti...

Niinpä, kyllä sitä täytyy elämässä jotain jännitystä olla :D Tuo miehitys on kieltämättä aika herkullinen, vaikka tunnistinkin vain Saikkosen lisäksi nuo kolme ensin mainitsemaasi nimeä.

Lady Satin kirjoitti...

Oih, huikeeta! :) Itse olen menossa kahden viikon päästä Turun kapungin teatteriin puvustamoon työharjoitteluun 9 viikoksi :) Toivottavasti pääsen tekemään juuri näitä varmasti huikeita asuja!

Laura kirjoitti...

Oo, kuulostaa mahtavalta! Blogistasi päätellen RHS olisi aika lailla sinun alaasi. Raportoithan hommistasi sitten, mikäli mahdollista. :-)

Elwingda kirjoitti...

Kävin hiljattain kattomassa Rocky Horrorin ekaa kertaa ja se oli kyllä elämys. En ollut edes nähnyt elokuvaa eli en yhtään tiennyt, mitä odottaa. Puolet teatteriväestä tuntui osaavan show'n ulkoa, osa oli pukeutunu musikaalin tyyliin ja ihmiset huutelivat kommentteja näyttelijöille (jotka vastailivat parhaansa mukaan) ja lauloivat taustoja. Teatterissa oli isot ilmoitukset, että lavalle ei saa heittää mitään... :P

Laura kirjoitti...

Uskon, että elämys on ollut järisyttävä. ;-) Musikaalin ympärille muodostunut kultti on suorastaan käsittämätön. Tunnen elokuvan, mutta livenä olen nähnyt vain konserttiversion Itävallassa, ja siellä oli sellaiset määrät lateksikorsetteja ja fishnet-sukkahousuja mitä erilaisimpien ihmisten päällä, että näky oli melkoinen.

Lady Satin kirjoitti...

Joo, olisi kyllä :) Juu, pyrin kertomaan mahdollisimman laajasit mitä tuolla puvustossa tapahtuu ja muutenkin minusta on mukava kirjoittaa juuri työssäoppimisesta kun moni on siitä kysellyt... pitää varmaan kuitenkin vähän kysellä puvustosta, että mistä asioista saa puhua blogissa julkisesti ja mistä ei :) Vaikka tuskin siellä paljoa salaisia asioita on :D